Zorginstellingen

Binnen zorginstellingen reikt schoonhouden verder dan enkel netheid. Het draait om het creëren van een omgeving waarin bewoners, vaak kwetsbare individuen, zich geborgen voelen. Elk oppervlak dat wordt gereinigd, elke ruimte die wordt verzorgd, draagt bij aan het welzijn en de gemoedsrust van deze bewoners.

Zorginstellingen

1nergiek begrijpt dat de zorgsector draait om compassie en comfort. Van de glans van de gemeenschappelijke ruimtes tot de aandacht voor de kleinste details in de kamers, elk aspect draagt bij aan het gevoel van veiligheid en thuis zijn. Want een schone zorginstelling betekent meer dan een hygiënische omgeving. Het betekent een “thuis” waar bewoners en hun families vertrouwen in hebben, waar ze zich op hun gemak voelen te midden van de dagelijkse uitdagingen. Elke stap die onze schooncollega’s zetten, elke ruimte die we schoonhouden, wordt gedaan met de zorg en toewijding die uw bewoners verdienen; alsook uw personeel.

Ons doel is helder: de gastenbeleving in uw zorginstelling plezieriger te maken. Met een team dat begrijpt wat het betekent om te zorgen, werken we samen om elke dag een veilige, schone en ondersteunende omgeving te creëren. Want in de wereld van zorgschoonmaak gaat het niet alleen om het fysieke werk, maar om het emotionele welzijn van degenen die het meest belangrijk zijn.

Wat is een 1nergieke zorgomgeving?

Schoonmaak in zorginstellingen kent specifieke aandachtsgebieden en daarbij kun je denken aan:

• Hygiëne en desinfectie: De nadruk bij schoonhouden ligt op hygiëne en desinfectie. Van veel aangeraakte oppervlakken zoals deurknoppen tot gemeenschappelijke ruimtes of de fysio, zwembad en het restaurant; alles wordt grondig gereinigd en gedesinfecteerd om ook de verspreiding van eventuele ziektes tegen te gaan.

• Respect voor persoonlijke Bezittingen: Bij het schoonhouden van kamers wordt uiterst respectvol omgegaan met persoonlijke spullen van bewoners, zodat niets wordt verplaatst of beschadigd. Maar ook als onze schooncollega’s zien dat iemand iets laat vallen of vergeet mee te nemen, dan zullen we dat vriendelijk aangeven.

• Zorg voor kwetsbare Bewoners: Bij het schoonhouden wordt rekening gehouden met bewoners, vooral als ze aanwezig zijn (denk aan de fysio of het restaurant). Minimaliseren van overlast en respect voor hun privacy staan voorop.

• Flexibele planning: Schoonmaak is afgestemd op dagelijkse routines en zorgbehoeften, waarbij flexibiliteit essentieel is om op rustige momenten schoon te maken. Is de ruimte bezet, dan komen we later nog een keer terug.

• Samenwerking en communicatie: Onze schooncollega’s werken nauw samen met het zorgpersoneel om snel op situaties te reageren met extra schoonmaak wanneer nodig. Goede communicatie hierin garandeert een naadloze afstemming tussen de schoonmaak en de zorgmedewerkers.

Kortom, schoonmaken in zorginstellingen gaat om veel meer dan vuil verwijderen. Het draait om het scheppen van een ondersteunende, kalme omgeving die bijdraagt aan het welzijn van bewoners en de kwaliteit van hun verblijf verhoogt. Maar ook dat uw zorgmedewerkers zich kunnen bezighouden met hun eigen werkzaamheden.

Uw contactpersoon

Martine van der Graaf
Martine van der Graaf

Werkwijze

Wij werken voor

Bij de opdrachtgevers die bij ons passen én wij bij hen! Wij zijn actief in kantooromgevingen, de culturele sectorscholenretailhotelszorginstellingenindustrie en logistiek. Wij kennen het verschil, leggen het accent en doen meer voor onze opdrachtgevers. Van museum, klaslokaal, winkelcentrum, sportruimte, hotelkamer tot high end kantoor.

Schoonmaak

Onze schooncollega’s verzorgen de dagelijkse schoonmaak op locatie, overdag en in de avonduren. Zowel op vaste basis, als wanneer

Glasbewassing

Bij 1nergiek vinden we glasbewassing een ambacht. En onze vakmensen? Die maken het verschil.

Diensten

Andere diensten

Onze schooncollega’s verzorgen de dagelijkse schoonmaak op locatie, overdag en in de avonduren. Zowel op vaste basis, als wanneer dit nodig is. Hierbij hebben zij altijd oog voor de complete presentatie van hun werkplek. Dus ook als er zich een technisch mankement voordoet of als extra onderhoud nodig is wordt dit gezien. Onze schooncollega’s signaleren, melden en lossen het op. Daarmee zorgen we iedere dag weer voor een fijne, frisse locatie.

decor-gray

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's