Retail

Het schoonhouden van winkelcentra vraagt om een goed gecoördineerde aanpak waarbij we rekening houden met verschillende factoren, zoals drukte, oppervlakken en specifieke huurderseisen. Het behoud van een aantrekkelijke en schone omgeving is essentieel om bezoekers aan te trekken en een positieve indruk achter te laten.

 

Retail

Wat is een 1nergiek winkelcentrum?

Het schoonmaken van winkelcentra is een complexe taak met ook elke dag weer andere specifieke aandachtsgebieden. Denk aan:

• Drukte en continuïteit: Winkelcentra trekken constant bezoekers aan, wat betekent dat wij onze schoonmaakdienstverlening uitvoeren zonder de winkelactiviteiten te verstoren. Dit vereist een flexibele planning en het vermogen om te werken in een omgeving met constante beweging.

• Variatie in oppervlakken: Winkelcentra bestaan uit verschillende soorten oppervlakken, waaronder glas, tegels, metalen, kunststof delen en meer. Elk oppervlak vereist specifieke reinigingsmethoden en -producten om de beste resultaten te bereiken.

• Veelvoorkomend afval: Winkelcentra hebben te maken met verschillende soorten afval, zoals verpakkingen, voedselresten en meer. Onze schooncollega’s weten hier goed mee om te gaan en we helpen de beheerder actief hierin meedenken hoe bijv. zwerfafval zoveel mogelijk te vermijden.

• Verschillende huurders en hun behoeften: Winkelcentra herbergen diverse winkels met verschillende behoeften en eisen op het gebied van schoonmaak. Het is een uitdaging om aan al deze verschillende eisen te voldoen en een consistente netheid te handhaven. De ene wil graag ok zijn gevel gewassen hebben en bij de ander houden we extra een oogje in het zeil als er bijv. hangjongeren zijn die rommel maken. Tenslotte is ons gezamenlijke doel: een schoon en veilig winkelcentrum voor de bezoekers.

• Glasoppervlakken en hoogtes: Winkelcentra hebben vaak grote glazen gevels en hoge plafonds. Het reinigen van deze glasoppervlakken en het bereiken van hogere punten kan complex zijn en vereist gespecialiseerde materialen en training. Onze glazenwassers hebben veel ervaring en hebben ook hun “eigen” winkelcentra als werkgebied. Een bekend gezicht is altijd fijn!

• Openingstijden: Winkelcentra hebben vaak ruime openingstijden, waardoor er weinig tijd is voor uitgebreide schoonmaak. Dit vraagt van ons om efficiënte methoden en teamplanning om te voldoen aan de schoonmaakbehoeften.

• Veiligheid van bezoekers: Tijdens ons werk moeten de veiligheid en het comfort van de bezoekers te allen tijde worden gewaarborgd. Dit betekent het zorgvuldig afsluiten van gebieden tijdens het schoonhouden en het voorkomen van obstakels. Maar ook onze huismeesters zijn een “graag geziene gast” tijdens hun dagelijkse rondes.

• Milieubewustzijn: In winkelcentra is duurzaamheid en milieubewustzijn belangrijk. 1nergiek maakt gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten en methoden.

Uw contactpersoon

Joost Comes

Werkwijze

Wij werken voor

Bij de opdrachtgevers die bij ons passen én wij bij hen! Wij zijn actief in kantooromgevingen, de culturele sectorscholenretailhotelszorginstellingenindustrie en logistiek. Wij kennen het verschil, leggen het accent en doen meer voor onze opdrachtgevers. Van museum, klaslokaal, winkelcentrum, sportruimte, hotelkamer tot high end kantoor.

Schoonmaak

Onze schooncollega’s verzorgen de dagelijkse schoonmaak op locatie, overdag en in de avonduren. Zowel op vaste basis, als wanneer

Glasbewassing

Bij 1nergiek vinden we glasbewassing een ambacht. En onze vakmensen? Die maken het verschil.

Diensten

Andere diensten

Onze schooncollega’s verzorgen de dagelijkse schoonmaak op locatie, overdag en in de avonduren. Zowel op vaste basis, als wanneer dit nodig is. Hierbij hebben zij altijd oog voor de complete presentatie van hun werkplek. Dus ook als er zich een technisch mankement voordoet of als extra onderhoud nodig is wordt dit gezien. Onze schooncollega’s signaleren, melden en lossen het op. Daarmee zorgen we iedere dag weer voor een fijne, frisse locatie.

decor-gray

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's