1nergiek neemt deel aan Webinar Taakdelegatie van de RAS

Omdat het best een belangrijk onderwerp is en wij als 1nergiek een middelgroot schoonmaakbedrijf groot in kan zijn! Danielle Bal nam deel aan dit webinar om te vertellen over de manier waarop wij omgaan met het verzuim en dat is te zien in een laag verzuimpercentage.

Er is namelijk een steeds groter tekort aan bedrijfsartsen. Daarvoor kiezen veel arbodiensten er tegenwoordig voor om delen van taken van bedrijfsartsen over te dragen aan andere professionals, zoals basis- en verzekeringsartsen, (arbo)verpleegkundigen, casemanagers e.d. Dit wordt “taakdelegatie” genoemd. Niet alle taken van de bedrijfsarts mogen echter aan anderen gedelegeerd worden. De bedrijfsarts moet ervoor zorgen dat taakdelegatie verloopt volgens de daarvoor opgestelde wet- en regelgeving, daarom is het effectief samenwerken bedrijfsartsen en werkgevers een absolute pré.

Als 1nergiek realiseerden we ons maar al te goed dat aandacht voor preventie, focus op optimale samenwerking met de bedrijfsarts en goede communicatie met de zieke medewerker de sleutel is tot een beheersbaar ziekteverzuim.

De vraag was dan ook aan ons hoe 1nergiek het verzuim heeft ingeregeld? Er is geen casemanager in taakdelegatie via een Arbodienst meer. Dat scheelt veel ruis in de communicatie, geeft veel meer begrip bij alle partijen (iedereen weet waar die het over heeft) en dus gerichte aandacht op het herstel van de zieke medewerker. Halverwege vorig jaar hebben we de organisatie hiervoor ingeregeld en sinds 1 januari 2022 opereren we daarin zelfstandig en heeft onze verzuimcoördinator nauw contact met de Arboarts. Hierin is 1nergiek op dit vlak één van de eersten binnen schoonmaakland, die de verzuimaanpak drastisch op de schop heeft gegooid. Zo hebben we nu de volledige controle en regie over onze verzuimdossiers en levert dit ook een enorme kostenreductie (meer dan 30%). Het werkt veel efficiënter voor alle betrokkenen, de kosten zijn een stuk lager en het verzuimpercentage ligt ruim 2% lager dan via de “traditionele” manier van werken met een Arbodienst.

Zie hier de uitzending: https://stichting-ras.webinargeek.com/watch/replay/1387362/ed0825607c4080862b8e7dae451025df/

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's