Scholen

Het schoonhouden van scholen is een delicate balans tussen schoonmaakefficiëntie, kindvriendelijkheid, gezondheid en veiligheid. Het begrijpen van deze uitdagingen en het toepassen van geschikte oplossingen is essentieel voor een succesvolle en effectieve schoonmaak op scholen.

Scholen

900 lokalen, 17.000 bureaus, verdeeld over bijna 55 scholen. In de omgeving waar kinderen leren en opgroeien, is een vlekkeloze hygiëne van cruciaal belang. Deze netheid draagt rechtstreeks bij aan de ervaring, gezondheid en welzijn van leerlingen én hun ouders. Onze schoonmaakcollega’s passen daarom dagelijks hun gespecialiseerde kennis en vaardigheden toe om dit te verzekeren. Op scholen zien we schoonmaken als een bijzondere taak. Elk klaslokaal of gang dat we aanpakken, fungeert als visitekaartje van uw school. Hiervoor is een flexibele en creatieve aanpak essentieel. Soms krijgen we zelfs hulp van de leerlingen, bijvoorbeeld tijdens schoonmaakbeurten of om een lesje in opruimen te geven. Samenwerking én duidelijke communicatie met de school zijn uiterst belangrijk in dit proces. Op die manier streven we samen naar de beste resultaten. Simpele dingen, zoals stoelen op de tafels plaatsen na de laatste les, maken ons werk aangenamer. En posters met boodschappen zoals ‘Hoe houden we de school schoon?’ dragen bij aan het gewenste eindresultaat. Want voor ons gaat het ook hier niet alleen om het schoonhouden, maar ook om het zorgen voor onze gewaardeerde schooncollega’s en u als onze waardevolle opdrachtgevers.

Wat is een 1nergieke schoolomgeving?

Het schoonmaken van scholen, waar kinderen dagelijks leren en spelen, brengt specifieke aandachtsgebieden met zich mee. Denk bijv. aan:

• Tijdsdruk en Strakke Schema’s: Scholen volgen strakke lesroosters en activiteitenplannen. Dit betekent dat schoonmaakwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd binnen beperkte tijdsvensters, meestal buiten de lesuren. Dit vraagt van ons om efficiëntie en goed plannen om de schoonmaaktaken uit te voeren zonder de dagelijkse activiteiten te verstoren.

• Hygiëne en Gezondheid: Scholen zijn omgevingen waar veel mensen, waaronder kinderen, samenkomen. Het handhaven van een hoog niveau van hygiëne en gezondheid is essentieel om de verspreiding van ziektes te minimaliseren. Extra aandacht moet worden besteed aan het schoonhouden en desinfecteren van oppervlakken die vaak worden aangeraakt, zoals deurknoppen, toiletten en tafels.

• Veiligheid: Onze schooncollega’s moeten rekening houden met de veiligheid van kinderen en uw medewerkers. Het gebruik van schoonmaakmiddelen moet zorgvuldig worden beheerd om te voorkomen dat kinderen in contact komen met potentieel schadelijke stoffen. Dus werkkasten zijn netjes opgeruimd en afgesloten.

• Efficiëntie bij grote Aantallen: Scholen hebben veel ruimtes die dagelijks schoon moeten zijn. Onze ervaren schooncollega’s met hun efficiënte processen zorgen dat dit soepel verloopt.

• Periodieke schoonmaak: bij de meeste scholen staat de zomer in het teken van glasbewassing en vloeronderhoud. Ons gekwalificeerde team specialisten plant en voert deze werkzaamheden tijdig uit.

• Samenwerking met de schoolleiding: Communicatie en samenwerking met het schoolpersoneel zijn cruciaal. We weten welke ruimtes prioriteit hebben en houden rekening met speciale evenementen en verbouwingen.

Uw contactpersoon

Wim Mennega

Werkwijze

Wij werken voor

Bij de opdrachtgevers die bij ons passen én wij bij hen! Wij zijn actief in kantooromgevingen, de culturele sectorscholenretailhotelszorginstellingenindustrie en logistiek. Wij kennen het verschil, leggen het accent en doen meer voor onze opdrachtgevers. Van museum, klaslokaal, winkelcentrum, sportruimte, hotelkamer tot high end kantoor.

Schoonmaak

Onze schooncollega’s verzorgen de dagelijkse schoonmaak op locatie, overdag en in de avonduren. Zowel op vaste basis, als wanneer

Glasbewassing

Bij 1nergiek vinden we glasbewassing een ambacht. En onze vakmensen? Die maken het verschil.

Diensten

Andere diensten

Onze schooncollega’s verzorgen de dagelijkse schoonmaak op locatie, overdag en in de avonduren. Zowel op vaste basis, als wanneer dit nodig is. Hierbij hebben zij altijd oog voor de complete presentatie van hun werkplek. Dus ook als er zich een technisch mankement voordoet of als extra onderhoud nodig is wordt dit gezien. Onze schooncollega’s signaleren, melden en lossen het op. Daarmee zorgen we iedere dag weer voor een fijne, frisse locatie.

decor-gray

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's