Dik verdiende overwinning 1nergiek en NLR

“Heel bijzonder om mee te maken hoe jullie hele team vol trots, passie en emotie reageerde op de winst”. “Dik verdiend”. “Ik ben zoooo blij.” Enkele reacties op de socials na de bekendmaking, dat ons team van het Koninklijk Nederlands Luchtvaart- en Ruimtevaartcentrum (NLR) de Beste Practice Award op 27 oktober 2022 won. Op het podium waren trotsheid, blijdschap en opluchting voelbaar en zichtbaar, het team liet zien hoe blij ze zijn met elkaar en met hun werk. Daar gaat het om! Een partner die al 44 jaar samenwerkt is heel bijzonder. Zo ook dat een vast team van schooncollega’s zich al jarenlang inzet voor de dagelijkse schoonmaakdienstverlening en diverse facilitaire taken bij NLR, met drie generaties schooncollega’s (moeder, dochter en kleindochter) als ultieme bevestiging van de zorg om elkaar op locatie Marknesse. De langdurige en fijne samenwerking tussen 1nergiek en NLR is een goed voorbeeld voor wat het op kan leveren: partnership, ketensamenwerking en duurzame inzetbaarheid.

Partnership = duurzame relatie
NLR en wij zien het partnership als een duurzame relatie: je moet het onderhouden én bijhouden. 1nergiek doet meer dan alleen het schoonhouden van het hoofdkantoor in Amsterdam en de locatie in Marknesse; in de loop der jaren is de samenwerking steeds verder uitgebreid van schoonmaak en glas- en gevelreiniging naar ongediertebestrijding, binnen- en buitengroen en bouwen aan duurzaamheid en circulariteit.

 

Geen 2-jaarlijkse tender
Peter Verheul, Head of Real Estate & Facility Management bij NLR: “Een partner is iemand die in goede en slechte tijden meehelpt en ondersteunt. Partnership is zeker heel belangrijk voor mij. Ik geloof niet in het doen van een tender om de 2 jaar, omdat ik niet geloof in diensten op basis van een goedkope prijs, maar meer in diensten op basis van betrouwbaarheid, afspraken en meedenken. Dat is de manier hoe ik met leveranciers omga, dus ook met 1nergiek. Ik verwacht dat ze positief meedenken, gevraagd en ongevraagd met adviezen komen en goede en minder goede punten delen. Daaraan voldoet 1nergiek goed.”

 De facilitaire uitvoering
1nergiek is verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaakdienstverlening op beide locaties van NLR. Met een team van gemiddeld vijf à zes schooncollega’s onder leiding van een facility coördinator, verantwoordelijk voor de aansturing op de werkvloer, afstemming met NLR en de coördinatie van facilitaire werkzaamheden vanuit NLR. Ons specialistische team van vier medewerkers voert de specialistische werkzaamheden uit, zoals de glasbewassing, het gevelonderhoud en periodiek vloeronderhoud.

Werken bij NLR maakt bijzonder
Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen cluster met specifieke wensen, beveiligingslevels en protocollen. Daardoor hebben onze schooncollega’s binding met NLR-medewerkers (en andersom) en met hun eigen werkgebied, wat bijdraagt aan flexibiliteit, aanpassingsvermogen bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen en positiviteit.

In de aanloop naar de finale
Voor de Best Practice Award is naast de trailer ook een film gemaakt en deze is zeker de moeite waard om te zien: Film BPA NLR en 1nergiek 2022.

De overige 3 finalisten waren: Asito, CSU Cleaning Services en Qleaning. Ook zij hebben laten zien HOE leuk en fijn het werken is in de schoonmaakbranche!

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's