Dagje op de werkvloer: Martine van der Graaf

Op 30 mei heeft onze operationeel manager, Martine van der Graaf, een dagje op de werkvloer meegelopen. Lees hieronder het verhaal van Martine: waar ze heeft meegelopen en hoe ze de dag heeft ervaren!

Als Operationeel Manager vind ik het belangrijk om te weten wat er gebeurt op de werkvloer en hoe onze schooncollega’s hun werk uitvoeren. Omdat ik verantwoordelijk ben voor de schoonmaak, mocht ik een dagje meelopen met “de mannen van SR”. Dit is voor mij onbekend terrein en ik was erg benieuwd wat het mij zou brengen.

Op 30 mei was het zover. De dag begon om 06.00 uur in het Atrium. Omdat ik dit stiekem een beetje te vroeg vond, kwam ik netjes om 09.00 uur aan, precies tijdens de pauze van Raymond en Huseyin. Na kennis te hebben gemaakt met beide mannen, kreeg ik een rondleiding door het gebouw. Ik dacht dat ik het wel kende, maar dat had ik mis. Raymond komt overal achter de schermen en liet mij plekken zien waar ik nog nooit eerder was geweest.

Na het bespreken van de dagindeling gingen we het dak op, want vandaag stond de Centrale toren op de planning om met de gondel te wassen. Na de veiligheidsinstructies en het vastzetten van het tuigje mocht ik mee de gondel in om een kijkje te nemen. Met mijn hoogtevrees was dit niet echt een succes. Voor mijn gevoel stond er windkracht 8 en waaiden we bijna uit de gondel. Gelukkig viel het allemaal wel mee. Ik heb veel respect voor alle glazenwassers die dit regelmatig of dagelijks doen.

Het uitzicht was prachtig en het was indrukwekkend om te zien hoe deze techniek werkt en dag in dag uit wordt gebruikt. Maar het was iets te avontuurlijk voor mij, dus gingen we lekker de ramen van het restaurant schoonmaken. Gordel om en aan de slag. Het duurde even om het ritme en de logica erin te krijgen, maar daarna was het prima te doen. Het was leuk om een complimentje te krijgen van de mannen dat ik het goed deed. Na 30 minuten was het restaurant weer schoon en kon iedereen weer genieten van het uitzicht.

Wat ik als laatste mooi vond om te zien, was de goede samenwerking tussen alle facilitaire afdelingen. Wanneer we bijvoorbeeld een hoogwerker in gebruik hebben, controleren we meteen of er lampen vervangen moeten worden. Zien we een onbekende persoon in het fietsenhok, dan schakelen we direct de beveiliging in. De samenwerking op het Atrium tussen verschillende bedrijven voor één opdrachtgever is werkelijk uniek, en daar zijn we trots op!

Dank je wel, Raymond en Huseyin, voor deze leerzame dag!

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's