Best Practice Award-nominatie NLR en 1nergiek: “Een pareltje qua partnership”

“We maken al 44 (!) jaar gebruik van de diensten van 1nergiek. Verschillende mensen op verschillende niveaus bel en spreek ik, van de schooncollega’s op de locaties tot aan de algemeen directeur. Het contact is breed, transparant en niet eenzijdig”, reageert Peter Verheul, Head of Real Estate & Facility Management bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Peter is duidelijk over 1nergiek: “Betrouwbaarheid, juiste prijs-kwaliteitverhouding en een bekende en lange relatie met de schoonmakers”. Algemeen directeur van 1nergiek Laetitia Simonis vervolgt: “Onze samenwerking is gestoeld op meedenken en meedoen met meer dienstverlening, én vooral op vaste medewerkers, aandacht en ontwikkeling voor de mensen, met drie generaties schooncollega’s (moeder, dochter en kleindochter) als ultieme bevestiging voor duurzaam partnership. Kortom, goed voorbeeld voor anderen en van ketensamenwerking en duurzaamheid. Ongetwijfeld is 1nergiek daarom tot de finale doorgedrongen voor de Best Practice Award 2022.

Een Best Practice is een samenwerking tussen partijen (minimaal twee) volgens het gedachtegoed van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag: fair zaken doen met oog voor ieders belangen met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk. Het thema voor de Best Practice Award 2022 is:

duurzame arbeidsverhoudingen met aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de schoonmaker, glazenwasser en/of specialist.

3 generaties werken bij NLR

“Een team van 5 à 6 medewerkers van 1nergiek voert de dagelijkse schoonmaakdienstverlening op de twee locaties van NLR in Amsterdam en Marknesse uit, onder aansturing van een facility coördinator. Zij zijn op beide locaties verantwoordelijk voor de aansturing van onze schooncollega’s op de werkvloer, afstemming met NLR over onze dagelijkse dienstverlening, en de coördinatie van diverse facilitaire werkzaamheden vanuit NLR”, vertelt Laetitia Simonis. Beide locaties zijn complex door de diverse beveiligingslevels en (merendeel projectmatige) werkzaamheden ter plaatse. Ook de collega’s van NLR zelf staan in nauw contact met hun ‘eigen vaste’  schooncollega van 1nergiek. Velen hebben namelijk hun eigen ‘werkgebied met specifieke wensen en protocollen’.

Duurzame inzet

“Onze schoonmaak, glas- en gevelreiniging is in de loop der tijd uitgebreid met ongediertebestrijding, onderhoud van binnen- en buitengroen en we bekijken hoe we gezamenlijk kunnen optrekken op duurzaamheidsgebied, bijvoorbeeld door gescheiden afvalinzameling en de afvalstromen met behulp van een afvalscan”, legt Laetitia uit.

NLR en 1nergiek zien het partnership als een duurzame relatie, want je moet het onderhouden én bijhouden. Peter reageert: “Partnership is heel belangrijk voor mij: in goede en slechte tijden meehelpen en ondersteunen. Ik geloof niet in het doen van een tender om de 2 jaar; ik geloof niet in diensten op basis van een goedkope prijs, wel in diensten op basis van betrouwbaarheid, afspraken, positief meedenken, gevraagd en ongevraagd adviseren.”

Pareltje voor de schoonmaak

Laetitia sluit af: “Bijzonder in de huidige tijd, waarin veel draait om kostenbesparing en efficiëntie, waardoor de zorg en verantwoordelijkheid voor de medewerkers vaak naar de achtergrond verdwijnt. Er heerst een gevoel van trots op hetgeen we samen hebben bereikt en gaan bereiken. Uniek en zeer codewaardig. Dit verhaal is terecht een ‘pareltje  in de schoonmaakvoorleesboeken!

Over Koninklijke NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Het onderzoekscentrum NLR werkt op objectieve en onafhankelijke wijze met zijn partners aan een betere wereld van morgen. NLR biedt daarbij innovatieve oplossingen en technische expertise en zorgt voor een sterke concurrentiepositie van het bedrijfsleven. NLR is ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de diepgewortelde wil om te blijven vernieuwen en zet zich in voor een duurzame, veilige, efficiënte en effectieve lucht- en ruimtevaart.

Over 1nergiek

Met zo’n 500 medewerkers is 1nergiek een middelgrote speler op de zakelijke schoonmaakmarkt. 1nergiek is landelijk actief in vastgoed, de culturele sector, winkelcentra, kantorenmarkt en op scholen. Een optimale leef-, werk- en winkelomgeving creëren is de doelstelling. Hiervoor biedt 1nergiek diverse diensten aan: van schoonmaak tot glasbewassing en specialistische reiniging, vanservice host tot receptionist en huismeester.

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's

Neem contact op

Teruggebeld worden door een van onze schooncollega's